Geschreven door 19:35 Strafrecht

Advocaat nodig in Spanje?

advocaten

Spanje, een land dat al jaren wordt gezien als een van de heerlijkste vakantielanden om in de lente of zomer naartoe te gaan. De taal, de cultuur en het land.. het spreekt tot onze verbeelding.

In de afgelopen 10 jaar is er forse stijging te zien in het aantal mensen die Spanje hun tweede huis willen maken en een tweede woning aanschaffen in het land. Een grote groep mensen kiest er ook voor om permanent te immigreren naar Spanje.  

De afgelopen jaren zien we ook steeds meer economische immigratie naar Spanje. Waar de Nederlandse markt verzadigd lijkt, liggen er nog enorm veel kansen in de internationale markt. Nederlandse ondernemers zijn sterk in communicatie, marketing en bijvoorbeeld productie en proberen dit steeds meer toe te passen in het buitenland.

 Bij het verhuizen, zakelijk of particulier, naar Spanje lopen mensen vaak tegen een aantal problemen aan. Overkoepelend is een van de grootste problemen de regelgeving in Spanje.

Waar in Nederland alles heel gestructureerd werkt en overal een regeltje voor is, is dit in Spanje minder centraal geregeld. Wil je dus verhuizen naar Spanje? Hou dan rekening met de nodige lokale en centrale wetten. Wanneer een huis bijvoorbeeld een nieuw dak nodig heeft, zal dit eerst met de lokale gemeente geregeld moeten worden.

Gimbrère advocaten

Gimbrère advocaten is gespecialiseerd in Spaans recht en de wisselwerking tussen het Spaanse en Nederlandse recht. De advocaten van Gimbrère zijn twee of drietalig en kennen de Nederlandse en Spaanse wetten. Wij adviseren om voorafgaand aan een verhuizing áltijd contact op te nemen met Gimbrère advocaten om te kijken naar uw specifieke situatie. Dus zoekt u een advocaat in Spanje? Met Nederlandse locaties in Breda en Amsterdam, en Spaanse locaties in Madrid, Barcelona en Marbella helpen wij u graag!  

Close