Geschreven door 01:45 Arbeidsrecht

Juridische hulp bij letselschade

We spreken van letselschade als u door toedoen van een andere partij psychisch of lichamelijk letsel oploopt. Dat kan gebeuren door een aanrijding met een auto of ander voertuig, maar ook door een ongeval op het werk of een lichamelijke schade die veroorzaakt is door medisch onzorgvuldig handelen. Bij de letselschade jurist in Utrecht kunt u de juridische problemen die meestal ontstaan nadat er letselschade is geconstateerd, in vertrouwde handen achterlaten.

Ongeval op de werkvloer

Iedereen probeert zo veilig mogelijk te werken. Toch gaat er nog regelmatig iets mis op de werkvloer waardoor u letsel kunt oplopen. Zo kan het gebeuren dat u van de trap valt door een kapotte traptrede of losse trapleuning, uitglijd over rondslingerend materiaal of verwond raakt door toedoen van een andere werknemer. Wanneer zo’n soort ongeval plaatsvindt tijdens de werkuren is het mogelijk om de werkgever aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding te claimen. Er dient wel te worden aangetoond dat het daadwerkelijk een bedrijfsongeval betreft.

Letsel door verkeersongeval

Bij een verkeersongeval kan binnen enkele tellen enorm veel schade veroorzaakt worden. Niet alleen materiële schade aan uw auto maar wellicht bent u zelf ook gewond. Wanneer u ten gevolge van het verkeersongeval naar het ziekenhuis wordt gebracht kunnen de medische kosten al snel hoog oplopen. Wie aansprakelijk is voor het ongeval hangt af van welke personen erbij betrokken zijn. Fietsers, wandelaars en kinderen zijn extra beschermd omdat zij bij een aanrijding met een auto de ‘zwakkere’ partij zijn. Om een claim te kunnen indienen voor letselschade is het belangrijk dat er zoveel mogelijk bewijs bestaat over de situatie en wie daarvoor verantwoordelijk is. Maak indien mogelijk foto’s van de schade aan uw voertuig of eigen letsel als bewijs voor de verzekering. 

Letselschade bij kinderen

Kinderen zijn extra kwetsbaar. Er is dan ook regelmatig sprake van letselschade bij kinderen. Ze kunnen bijvoorbeeld ten val komen door een ondeugdelijk klimrek, een hondenbeet oplopen of letsel oplopen door sport of spel. Wie verantwoordelijk is voor de schade kan in deze gevallen vaak lastig te bepalen zijn. Gelukkig is er juridische hulp voor dit soort zaken. Een letselschadejurist handelt alleen uit naam van slachtoffers. Bang voor hoge kosten hoeft u niet te zijn wanneer u een jurist inschakelt. Omdat de advocaatkosten vrijwel altijd kunnen worden verhaald op de tegenpartij is het inschakelen van een letseladvocaat in veel gevallen gratis.

Close